Au fost premiați participanții mai multor concursuri organizate de Ambasada Germaniei
Print Send by email
11:43, 28 Mai 2016

Elevii și studenții din întreaga țară care au participat la câteva concursuri și burse oferite de Ambasada Germaniei la Chișinău au fost premiați vineri, 27 mai. Astfel, 35 de elevi și studenți au primit premii și diplome pentru că au participat la concursul literar „Moldova noastră în anul 2030”. De asemenea, au fost oferite și  burse ale Serviciului German pentru Schimburi Academice (DAAD), dar și diplome de limbă germană DSD, transmite IPN.

Ambasada Germaniei la Chișinău a oferit 42 de burse DAAD. Totodată, absolvenții clasei a 12-a de la liceul „Mihail Kogălniceanu” din capitală au primit diplome de limbă germană. Aceste diplome le vor permite absolvenților să studieze la o universitate din Germania, fără a fi nevoie să susțină un examen de cunoaștere a limbii germane.

Premiile și diplomele le-au fost înmânate participanților de către ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz. Oficiala a declarat că în Republica Moldova există interes pentru limba germană. Totuși, Ulrike Knotz a spus că în țară se constată lipsă de manuale, dar și de cadre didactice de limbă germană. „Urmează să găsim soluții pentru aceste probleme împreună cu Ministerul Educației”, a subliniat ambasadoarea Germaniei la Chișinău.

Una dintre deținătoarele premiului întâi la concursul literar „Moldova noastră în anul 2030” este Ioana Vatamanu-Mărgineanu, elevă în clasa a IX-a de la liceul „Mircea Eliade”. Eleva spune că a muncit mult pentru aceste rezultate și a fost premiată cu o călătorie în Germania. „Este un concurs frumos, care oferă tuturor elevilor posibilitatea să adune experiență, să descopere Germania, să vorbească în germană și să se dezvolte”, a menționat premianta.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex