Taberele de odihnă din Chișinău își încep activitatea la 1 iunie
Print Send by email
05:09, 28 Mai 2016

Taberele de odihnă din Chișinău își vor începe activitatea la 1 iunie. Este vorba despre 31 de tabere de odihnă cu sejur de zi. Taberele din afara capitalei se vor deschide treptat de la începutul lunii iunie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei capitalei, anul curent în taberele de odihnă vor merge circa 20 de mii de elevi din municipiul Chișinău. Peste 4,7 mii de copii vor primi bilete gratuite. Taberele cu sejur de zi vor activa timp de 15 zile, iar costul biletelor va fi de 1075 lei. Din această sumă, părinții vor achita 20%. Totodată, copiii din școlile-internat pe parcursul întregii vacanțe vor merge în taberele „Cireșarii” și „Alunelul”.

Potrivit informațiilor Primăriei, în mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinții cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sport.

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor a fost prevăzută suma de peste 29 de milioane de lei, inclusiv 25 de milioane lei pentru bilete la tabără și 4 milioane pentru reparația și pregătirea taberelor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex