Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Print Send by email
15:10, 20 Sep 2017

Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Șefa unei grădinițe din capitală a fost reținută de procurori și ofițerii CNA într-un dosar de corupție. Directoarea este bănuită că ar fi pretins și primit 1800 de lei de la părinții unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniță. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și se va afla, în această perioadă, în custodia Poliției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, denunțătorul a spus că în cadrul discuției cu metodista și directoarea grădiniței, i s-a dat de înțeles că pentru înscrierea copilului la grădiniță va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica cât anume. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniță, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce copilul a fost înscris în una din grupe, mama a fost telefonată din nou de metodista instituției, care i-ar fi spus că suma e prea mică și că mai trebuie 1000 de lei.

La 13 septembrie, reprezentanții grădiniței i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului: unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociația părintească”, iar altul în sumă de 350 lei –  „cotizație de membru al asociației” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directoarea grădiniței a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitați la bancă, conform ordinului de încasare, în numerar la grădiniță.

Astăzi, șefa grădiniței a fost reținută la locul de muncă și escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Legislația în vigoare prevede până la zece ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracțiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere.

CNA îndeamnă persoanele care sunt forțate să plătească anumite taxe ilegale în școli sau grădinițe să vină la CNA să depună o plângere.

15:10, 20 Sep 2017

Alte știri

22 September 2017
RSS
Elevii și studenții trebuie să se înregistreze la medicul de familie
free
19 September 2017
Accesul la educație este cel mai încălcat drept al copiilor din Moldova, club de presă Ucraina a sfidat dreptul minorității românești prin interzicerea predării în limba română, opinie
18 September 2017
Fundația fondată de prima doamnă vine în ajutorul grădinițelor
16 September 2017
Peste 60 de instituții școlare, reorganizate
free
Grădinița din satul Târnova a fost reparată din fonduri românești
15 September 2017
În unele instituții școlare reparațiile nu s-au încheiat
free
14 September 2017
Picturile copiilor moldoveni au ajuns la CEDO
free
13 September 2017
Guvernul SUA va spori asistența pentru Moldova pentru o guvernare mai eficientă
12 September 2017
Adaos salarial de 50% pentru bucătari și dădace
11 September 2017
ACC lansează concursul de desene „Povestea apei” Comisia specială a constatat lipsa politicilor de prevenire a suicidului și acțiuni întârziate
free
09 September 2017
Ordin de interzicere a colectărilor de bani în școli
free
08 September 2017
Elevii vor fi asigurați cu fructe proaspete Acord de colaborare pentru o nouă lege a accesului copiilor la justiție prietenoasă
Femeile care beau în timpul sarcinii pot naște copii cu retard mintal
06 September 2017
Proiectul After School, noutatea anului la ARTICO Școala profesională din Ocnița va fi lichidată
05 September 2017
USM nu renunță la studenții înmatriculați la studii cu finanțare din bugetul instituției Prea puține fructe și prea multe făinoase sunt în meniurile elevilor, CSP

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex