Înscrierea copiilor la grădiniță se va face online de la 1 septembrie

Print Send by email
14:11, 19 Iul 2017

Înscrierea copiilor la grădiniță se va face online de la 1 septembrie

În Chișinău, părinții își vor putea înscrie copiii la grădiniță în regim online, începând cu 1 septembrie. Direcția generală educație, tineret și sport și E-guvernare au lansat astăzi, 19 iulie, platforma electronică: www.inscriere-gradinite.md, care va asigura înscrierea online la 130 de instituții de învățământ preșcolar, transmite IPN.

Când completează cererea online, părinții vor fi atenționați că trebuie să aleagă o grădiniță din districtul în care își au domiciliul. Dacă vor primi un răspuns negativ din cauza locurilor deja suplinite în grădinița selectată, vor putea alege o grădiniță din imediata apropiere.

Dacă părintele a primit acceptul de înscriere la grădiniță, va fi notificat, iar ulterior va putea transmite online și actele necesare. La final de procedură, va primi online îndreptarea de înmatriculare a copilului la grădiniță, pe care o va putea tipări și prezenta directorului grădiniței. Prin intermediul platformei părintele va putea accesa informația în trei limbi, va putea vedea dacă mai există sau nu locuri libere într-o grădiniță, dar și lista părinților înscriși, nu și identitatea copilului. Platforma va putea fi accesată neîntrerupt, din orice țară.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, trecerea de la actuala modalitate de înregistrare a copiilor la una electronică va permite sporirea nivelului de transparență și reducerea potențialelor riscuri, permițând excluderea la maximum a implicării factorului uman în acest proces.

Directorul tehnic al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu, a menționat că lansarea acestui sistem este în aliniere perfectă cu planurile naționale de digitalizare a societății. Centrul este la cea de-a doua colaborare cu Direcția generală educație ,tineret și sport. Anterior a fost implementată plata taxelor pentru grădiniță în regim online. Astăzi acest lucru se face în circa 80% din grădinițele din municipiul Chișinău. El a menționat că platforma lansată azi, cu mici ajustări, ar putea fi extinsă și pentru înscrierea în clasa I în școli.

La evidență pentru înscrierea la grădiniță sunt circa 20 de mii de copii, care urmează să ajungă în instituțiile preșcolare până în anul 2019.

14:11, 19 Iul 2017

Alte știri

21 Iulie 2017
RSS
96 de microbuze școlare au fost donate Moldovei de România
20 Iulie 2017
Modificări la Codul Educației
19 Iulie 2017
Diagnosticarea precoce a tumorilor maligne la copii duce la creșterea supraviețuirii
free
17 Iulie 2017
Învățământul de alternativă în Moldova poate exista doar în limitele curriculumului general
free
Municipalitatea va face un top al taberelor de vară
free
14 Iulie 2017
35 de grădinițe din Chișinău își suspendă activitatea din 17 iulie
free
13 Iulie 2017
Conducerea Ministerului Educației va fi audiată în Parlament
free
12 Iulie 2017
Sentință pentru bărbatul de la Telenești care și-a omorât copilul
11 Iulie 2017
Avocații IDOM consideră blândă pedeapsa aplicată primarului din Ciutești
free
10 Iulie 2017
Măsuri suplimentare de apropiere a învățământului profesional la cerințele pieței muncii La distribuirea fondurilor în educație și cercetare se va aplica principiul de competiție
08 Iulie 2017
15 școli de circumscripție vor fi reparate cu sprijinul Băncii Mondiale
07 Iulie 2017
Primarul comunei Băcioi, cercetat penal Admiterea în colegii, centrele de excelență și școlile profesionale
Grădiniță renovată pentru preșcolarii din Sadova
free
Mai multe școli vor fi lichidate în noul an școlar
Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă, aprobat
free
Salariații cu program de muncă redus vor fi egali în drepturi cu restul angajaților
Restricții la publicitatea producției alcoolice
free
2500 de note majorate după examinarea contestațiilor la examenele BAC
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |  ,,David Davitean este deținut ilegal în închisoare"Conferințe IPN [HD] |  Proiectul ,,Moldo Crescendo"
Conferințe IPN [HD] | ,,Poziția comună vizavi de modificarea sistemului electoral"Conferințe IPN [HD] | ,,Nu alianței PDM-PSRM. Nu schimbării sistemului electoral"
Vezi toate
banner creditex