Cristina Lesnic: A existat o corespondență oficială privind uzina de la Râbnița
Print Send by email
12:48, 11 Mai 2019

„Recunosc că într-adevăr a existat o corespondență oficială nu doar la nivel național, dar și la nivel internațional, cu privire la subiectul uzinei metalurgice”. Așa a comentat, într-o conferință de presă, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, intervenția premierului Pavel Filip în anularea sancțiunilor impuse de Ucraina Uzinei Metalurgice de la Râbnița, spunând că problema a fost discutată și anul trecut la ședința în formatul 5+2.

Potrivit Cristinei Lesnic, Chișinăul nu este interesat să creeze blocaje sau bariere administrative niciunui agent economic. „Abordarea noastră este echilibrată indiferent dacă agentul economic este înregistrat oficial pe malul drept sau pe malul stâng al Nistrului. Reconfirm că astăzi acest agent economic este cu statut legal în registrul nostru”, a menționat Cristina Lesnic.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare spune că nu vede nimic ieșit din comun atunci când Guvernul intervine cu acțiuni prin care să asigure ca fiecare agent economic să poată desfășura activitatea în mod normal, fără blocaje sau bariere administrative.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a spus că acțiunea Guvernului de la Chișinău elimină obstacolele administrative.

Potrivit RISE Moldova, premierul Pavel Filip și-a folosit influența pentru a ajuta Uzina Metalurgică de la Râbnița să scape de sancțiunile Ucrainei impuse în mai 2018 la pachet cu alte peste 700 de entități conectate cu Moscova. Într-o investigație comună cu o echipă din Ucraina, se arată o scrisoare semnată de Pavel Filip, în care acesta cere de la administrația de la Kiev nu doar să anuleze embargoul impus uzinei din regiunea separatistă, ci și să înceteze orice investigații în legătură cu aceasta.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex