La Șerpeni a fost deschis un complex sportiv cu sprijinul UE
Print Send by email
14:07, 09 Oct 2018

Un complex sportiv a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, cu sprijinul financiar al UE. Edificiul, care anterior a fost o clădire părăsită, are acum capacitatea să găzduiască competiții regionale de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, până acum, în lipsă de spațiu, sportivii făceau rând la sala de sport a școlii. Complexul este deschis pentru sportivii din raion, dar și din stânga Nistrului.

Șeful secției proiecte și cooperare tehnică a Delegației UE în Republica Moldova, Marco Gemmer, a spus la inaugurarea complexului sportiv că pe ambele maluri ale râului Nistru comunitățile rurale au mai multe provocări, una dintre ele fiind modul de a-și asigura atractivitatea.

„Acesta este un proiect care câștigă inimile oamenilor, construind punți de încredere și stabilind platforme pentru consolidarea relațiilor de cooperare între ambele maluri”, a menționat Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova.

Complexul sportiv este unul dintre cele peste 80 de obiective de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Contribuția UE a fost de 180 de mii de euro, iar Primăria satului Șerpeni a alocat aproape 44 de mii de euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"Conferințe IPN [HD] Fundația Roma Awareness
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Grupul de inițiativă al Adunării Consultative
Vezi toate
banner creditex