Scutirea de plata taxelor vamale pentru antreprenorii transnistrenii, prelungită
Print Send by email
07:10, 11 Iul 2018

Termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice se prelungește. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe la Guvern, la care au fost examinate subiecte ce țin de managementul integrat al frontierei, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că termenul respectiv expiră pe 18 iulie curent. În cadrul ședinței a fost acceptată propunerea ca această perioadă să fie extinsă până la 1 ianuarie 2019

Totodată, în contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat și eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

Referitor la lansarea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Vezi toate
banner creditex