UE promovează încrederea pe malurile Nistrului prin sport
Print Send by email
12:04, 25 Aug 2017

Satul Șerpeni din raionul Anenii Noi va avea în curând un complex sportiv modern. Clădirea care urmează să fie dată în exploatare până la sfârșitul acestui an are săli de antrenamente pentru copii și adulți și va găzdui competiții de rang local și regional, cu participarea sportivilor de pe ambele maluri ale râului Nistru. Complexul este amplasat într-o construcție care a fost abandonată o perioadă îndelungată - în jur de 20 de ani. Valoarea investiției Uniunii Europene este de peste 180 de mii de euro și a fost oferită în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, transmite IPN.

Decizia de a atrage investiții pentru complexul sportiv a fost luată după o consultare publică la care au fost invitați toți locuitorii satului. „Chiar dacă satul nostru are mai multe probleme de soluționat, oamenii au fost de acord că avem nevoie de o zonă unde să se poată practica sportul, unde să vină și tinerii, și cei mai în vârstă - localnicii, dar și cei din stânga Nistrului”, a declarat Elena Nicolaev, primarul localității.

Drept urmare, oamenii din sat s-au implicat în lucrările de demolare și evacuare a deșeurilor, iar contribuția primăriei la acest proiect se ridică la circa 44 de mii de euro. Primăria își va asuma și cheltuielile legate de buna funcționare a complexului. „Era o construcție avariată, năpădită de buruieni. E o mare bucurie că o putem readuce la viață”, a mai spus Elena Nicolaev.

Lucrările de renovare au început în decembrie 2016, iar din luna octombrie curent, aici vor activa mai multe secții de sport. În sat sunt patru echipe de fotbal - seniori, juniori și veterani, dar și o echipă de fete. Tradițional, în localitate sunt organizate turnee de volei și baschet, dar și de lupte libere. Grație noului complex sportiv, antrenamentele, dar și competițiile sportive vor putea fi organizate pe parcursul întregului an.

Primarul Elena Nicolaev este convinsă că noul complex sportiv și secțiile care vor activa aici vor fi atractive și pentru oamenii care locuiesc în stânga Nistrului. „Avem legături cu locuitorii din satul Speia, de pe celălalt mal. Ei vin la noi mai ales la competițiile de fotbal. Sperăm că și alte secții vor fi atractive pentru ei”, a menționa Elena Nicolaev.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex