Igor Dodon anunță că nu participă la acțiunile organizate în regiunea transnistreană
Print Send by email
08:49, 29 Iul 2017

Președintele Igor Dodon anunță că nu va participa la acțiunile organizate în regiunea transnistreană cu ocazia aniversării a 25-a a misiunii de pacificare. Într-o postare pe Facebook, șeful statului menționează că decizia a fost luată, împreună cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în contextul „evenimentelor provocatoare de vineri la adresa delegației din Federația Rusă”, transmite IPN.

„Ne vom întâlni mai târziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului. Voi acționa ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor și provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă și subordonată politic și financiar. Moldova are viitor, ca stat neutru și integru, în ciuda tuturor antistataliștilor”, susține Igor Dodon.

La începutul săptămânii curente, președintele Igor Dodon a declarat că va participa la acțiunile organizate în regiunea transnistreană cu ocazia aniversării a 25-a a misiunii de pacificare. Șeful statului a mai spus că va oferi distincții de stat pacificatorilor ruși „în semn de înaltă apreciere pentru misiunea acestora în regiune”. La acțiunile respective urma să participe și o delegație în frunte cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Oficialul rus, însă nu a sosit la Chișinău, acesta menționând că avionul cu care se îndrepta spre Chișinău a trebuit să facă cale întoarsă, fiind puse în pericol viețile pasagerilor. Rogozin a scris pe o rețea de socializare: „autoritățile române au pus în pericol pasagerii cursei aeronavei S7, femei și copii. Combustibil a ajuns până la Minsk. Așteptați răspuns, ticăloșilor”.

România nu a permis avionului să survoleze spațiul său aerian pe motiv că printre pasageri s-au aflat persoane împotriva cărora acționează sancțiunile europene. Sancțiunile au fost impuse Federației Ruse și unui șir de persoane oficiale ale acestei țări, inclusiv vicepremierul Rogozin, în urma anexării Crimeii.  


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex