Jocurile în care este atrasă Moldova pot duce la un mare pericol pentru pacea de pe Nistru, opinie
Print Send by email
05:58, 29 Iul 2017

Jocurile în care este atrasă Republica Moldova în ceea ce ține de relațiile cu Federația Rusă pot duce la un mare pericol pentru pacea de pe Nistru. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul Ernest Vardanean consideră toate acțiunile pe care le-au întreprins autoritățile moldovenești față de delegația rusească, ce urma să participe la evenimentele dedicate celor 25 de ani de la instituirea misiuni de pace pe Nistru, au avut loc pentru că așa a fost planificat să se întâmple. În opinia lui, Republica Moldova nu trebuie să joace în jocuri străine, dar trebuie să se ocupe de propria bunăstare. „Noi trebuie să ne ocupăm de creșterea economiei, dar nu să ni se impună jocuri geopolitice. În interiorul țării, nu suntem lăsați să ne ocupăm de economie și de asigurarea unei vieți decente pentru cetățeni. În plan regional, suntem împinși spre încălcarea acestei păci fragile care s-a stabilit”, a spus Ernest Vardanean.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, a spus în cadrul aceleiași emisiuni că acțiunile autorităților moldovenești au fost destul de previzibile și au fost regizate. „Toate aceste provocări ieftine, toate aceste elemente sunt parte a unui joc de amploare, din care face parte nu doar Moldova”, a spus Valeriu Ostalep. În opinia lui. pentru interesele Republicii Moldova aceasta este o problemă pentru că din punct de vedere economic nu se va întâmpla nimic bun.

Totodată, Valeriu Ostalep a menționat că Republica Moldova niciodată nu a fost rusofobă și cu siguranță niciodată nu va fi. În plus, trebuie să se înțeleagă că influența limbii ruse în Moldova în anii următori va crește.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex