Formatul de negocieri 5+2 se reunește mâine la Berlin
Print Send by email
12:36, 01 Iun 2016

Pentru prima dată în ultimii 2 ani, formatul de negocieri 5+2 pentru reglementare transnistreană se reia joi, 2 iunie, la Berlin. Despre aceasta a anunțat Misiunea OSCE în Moldova, transmite IPN.

Totodată, Biroul pentru Reintegrare informează că astăzi, 1 iunie, delegația Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, se va deplasa la Berlin, unde în perioada 2-3 iunie vor fi reluate lucrările Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană, numită generic formatul de negocieri 5+2.

Potrivit instituției, relansarea negocierilor în acest format se datorează eforturilor depuse de autoritățile moldovenești, care pledează pentru purtarea unui dialog consecvent, în spirit constructiv, fără careva precondiții. Agenda de lucru cuprinde subiecte de actualitate și interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate în cadrul platformelor existente de dialog dintre Chișinău și Tiraspol, care în ultima perioadă s-au activizat.

Formatul de negocieri 5+2 este reprezentat de Chișinău și Tiraspol, de către Federația Rusă, Ucraina și OSCE, în calitate de mediatori, precum și, de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, ca observatori. Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc la Viena, în iunie 2014.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

point.md

Un sportiv extrem a alergat 50 km la Oymyakon la temperatura minimă record de -60°C

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici, președintele Asociației obștești ,,Moldova mea"Conferințe IPN [HD] | Unioniștii aduc Unirea în Parlament
Conferințe IPN [HD] | Lansarea noii versiuni a site-ului Alegeri în MoldovaConferințe IPN [HD] | Candidații unioniști din circumscripțiile uninominale
Vezi toate
banner creditex