Cord Meier-Klodt merge să discute cu mediatorii de la Moscova și Kiev
Print Send by email
14:52, 12 Mai 2016

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Cord Meier-Klodt, după vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol, merge la Moscova și la Kiev ca să discute cu mediatorii în reglementare transnistreană. Diplomatul își propune să pregătească terenul pentru a organiza la începutul lunii viitoare a rundei de negocieri în formatul 5+2. Despre aceasta a comunicat Cord Meier-Klodt într-o conferință de presă la finele vizitei sale în Moldova, transmite IPN.

Diplomatul a comunicat că acum o lună, în timpul vizitei în Moldova, mediatorii au confirmat disponibilitatea lor de a organiza următoarea rundă de negocieri în două luni și acest obiectiv rămâne valabil. „Am încurajat părțile să coopereze, să lucreze împreună asupra obiectivelor stabilite, să se întâlnească reprezentanții politici, dar și grupurile de lucru. Am avut întâlniri substanțiale cu negociatorii principali, aici și la Tiraspol”, a comunicat reprezentantul special.

În cadrul întâlnirilor acesta a accentuat ceea ce mai trebuie de făcut pentru a ajunge la organizarea rundei de negocieri. Oficialul a subliniat că părțile au obligații față de oamenii de pe ambele maluri și împreună trebuie să acționeze pentru a mișca lucrurile din loc. „După aceste întâlniri de succes merg să mă văd cu alți mediatori, merg la Moscova și la Kiev ca să ne consultăm despre cele auzite aici și să ne mișcăm mai departe în direcția obiectivului propus. Sunt satisfăcut de ceea ce am auzit, dar reiterez că trebuie să ne concentrăm ca să reușim să ne atingem scopul”, a menționat diplomatul.

Potrivit lui Cord Meier-Klodt, după o pauză de peste un an și jumătate, următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 urmează să aibă loc la începutul unii iunie.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex