Cord Meier-Klodt evaluează posibilitatea lansării negocierilor în formatul 5+2
Print Send by email
11:04, 11 Mai 2016

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, evaluează disponibilitatea părților și a partenerilor externei de a relansa negocierile în formatul 5+2. Despre aceasta a comunicat diplomatul, care se află într-o vizită de 2 zile în Republica Moldova. Miercuri, 11 mai, reprezentantul special s-a întâlnit cu vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, transmite IPN.

„Îmi pare bine să fiu la Chișinău într-un timp foarte important când se încearcă reanimarea discuțiilor în reglementare transnistreană. Am avut o discuție productivă cu Gheorghe Bălan și urmează să mă întâlnesc mai târziu cu negociatorul șef din partea Tiraspolului, Vitalii Ignatiev. Anterior, părțile și-au exprimat disponibilitatea pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2. Acum obiectivul este de a evalua dacă toate părțile și toți partenerii sunt pregătiți pentru aceste discuții”, a relatat ambasadorul.

Cord Meier-Klodt a mai spus că nu va insista pe reluarea discuțiilor doar pentru ca acestea să aibă loc, ci va insista pe discuții substanțiale. Un punct de reper este realizarea unei runde în formatul 5+2 și apoi organizarea unei conferințe tradiționale în Bavaria. În cadrul acesteia, într-un format mai puțin oficial, urmează să se stabilească cum pot acționa părțile în continuare. „Drept concluzie vreau să spun că bunul se manifestă nu prin vorbe, ci prin fapte. Aș vrea ca acest slogan să fie de bază la negocieri”, a subliniat Cord Meier-Klodt.

Vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a menționat disponibilitatea  Chișinăului de a participa imediat la negocieri în formatul 5+2. Potrivit lui, autoritățile constituționale întreprind măsuri pozitive pentru a îmbunătăți viața cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tot astăzi, Cord Meier-Klodt are o întrevedere la Tiraspol cu Vitalii Ignatiev, negociator șef din partea regiunii transnistrene.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex