Discursul lui Pavel Filip la ONU a fost unul ferm și convingător, opinii

Print Send by email
02:15, 23 Sep 2017

Discursul lui Pavel Filip la ONU a fost unul ferm și convingător, opinii

Discursul premierului Pavel Filip rostit la Adunarea Organizației Națiunilor Unite care a avut loc zilele trecute la New York și în care a solicitat retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova a fost unul ferm și convingător. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Jurnalistul Constantin Olteanu consideră că această solicitare de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene a răsunat și anterior, doar că fiind rostită în cadrul Organizației Națiunilor Unite sună mult mai ferm, mai categoric. „Discursul premierului constituie continuarea acelei hotărâri din vară cu privire la retragerea armatei ruse. A vorbi la New York înseamnă a avea o poziție categorică, pe termen lung și care cere finalitate”, a spus jurnalistul.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, a spus că a mai văzut și altădată solicitări de retragere a trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu cu cuvântul fermitate pus în față. „Mai rar observi în pozițiile Guvernului Republicii Moldova pe plan internațional, în raport cu puterea regională cum este Federația Rusă și în contextul în care ne aflăm, un cuvânt rostit cu atâta fermitate. Este important că voința politică aici este exprimată foarte clar. Nu există dubii față de aceea care este intenția și scopul Guvernului”, a spus Sergiu Ostaf.

Vineri, 22 septembrie, prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegațiile statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susțină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

02:15, 23 Sep 2017

Alte știri

22 September 2017
RSS
Moldova cere la ONU retragerea trupelor ruse de pe teritoriul său
free
21 September 2017
Aplicațiile militare din stânga Nistrului – o provocare de proporții, opinie
free
19 September 2017
Societatea civilă cere măsuri de răspuns la acțiunile trupelor ruse (GOTR)
16 September 2017
Tiraspolul vrea să extindă perioada de aflare în regiune a mașinilor cu numere străine Conflictul dintre Chișinău și Tiraspol este ridicol din toate punctele de vedere, opinii
free
15 September 2017
Retragerea trupelor străine din Moldova va fi examinată de către ONU în octombrie, MAEIE
free
Nou copreședinte CUC din partea Rusiei
08 September 2017
Vicepremierul pentru reintegrare, despre noua rundă de negocieri în formatul 5+2 Reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană: Apreciem voința politică
05 September 2017
Reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană vine în Moldova Pentru soluționarea conflictului de pe Nistru, este necesar un proiect de țară, opinie
Ion Costaș: Suntem într-o stare de amenințare permanentă din partea Kremlinului
free
Igor Boțan: Retragerea trupelor militare din stânga Nistrului este un demers politic
free
Dinu Plîngău: Republicii Moldova i s-a încălcat dreptul la integritate teritorială
free
Sergiu Perciun: Armata 14-a trebuie să rămână în Transnistria
free
Roman Boțan: Problema transnistreană poate fi soluționată doar cu implicarea partenerilor internaționali
free
04 September 2017
Sergiu Sîrbu: Guvernarea are scopul de a soluționa pașnic problema transnistreană
free
Cererea de retragere a trupelor rusești: legalitate, avantaje, riscuri și pericole. Dezbateri IPN
free
02 September 2017
Situația școlilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului rămâne critică, ONG Igor Dodon: În anul 2020, alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc pe ambele maluri ale Nistrului

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex