COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Creșteri dinamice a numărului de contribuabili care utilizează serviciile fiscale electronice

În primele trei luni ale anului, numărul contribuabililor persoane juridice și persoane fizice care au utilizat serviciile fiscale electronice a crescut față de trimestrul IV al anului trecut cu circa 10 la sută și a alcătuit peste 64 mii. Conform situației din 31.03.2019, numărul total al conturilor de utilizator cu statut activ care au acces la serviciile fiscale electronice a constituit peste 233 mii.

Potrivit datelor furnizate de Direcția generală tehnologii informaționale în domeniul fiscal din cadrul Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), care este administrator tehnico – tehnologic al sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în primul trimestru al anului 2019, contribuabilii au accesat cel mai frecvent următoarele servicii fiscale electronice: Declarația electronică, Colectarea informației din surse indirecte, Declarația rapidă, E – Factura și Contul curent al contribuabilului.

Contribuabilii persoane juridice pot beneficia de acces la 16 servicii fiscale electronice, în baza acordului de conectare la serviciile fiscale electronice încheiat cu CTIF prin intermediul Centrelor de conectare a acestuia. Contribuabilii persoane fizice care doresc să utilizeze aceste servicii urmează să se autentifice pe portalul www.servicii.fisc.md  sau www.raportare.gov.md prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control al accesului MPass, cu ajutorul semnăturii electronice eliberate de către unul din prestatorii de servicii acreditați în domeniul semnăturii electronice avansate calificate.

În primul trimestru al anului, au obținut acces la serviciile fiscale electronice, în baza acordurilor de conectare încheiate cu CTIF, peste 1,7 mii de persoane juridice. În decursul anului 2018 numărul persoanelor juridice conectate la aceste servicii prin intermediul Centrelor regionale de conectare ale CTIF, amplasate în mun. Chișinău, Bălți și Comrat, a depășit cifra de 9,3 mii.

Lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor persoane juridice în baza acordului de conectare încheiat cu CTIF poate fi consultată pe pagina web oficială a SFS http://www.fisc.md.

Pentru a afla mai multe informații despre procedura de conectare la serviciile fiscale electronice, persoanele interesate pot suna la Centrul unic de apel al SFS, deservit de Direcția asistență clienți din cadrul CTIF, la numărul 080001525. Operatorii Centrului de apel lucrează zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 17.00. Apelurile la numărul 080001525 sunt gratuite și pot fi efectuate din orișicare localitate a republicii de la orice telefon mobil sau fix.
 

Serviciul de presă al CTIF
4 aprilie 2019

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex