COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Curs de instruire în mișcările involuntare, ediția a 2-a

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vă invită, în zilele de 11 și 12 aprilie curent, la Al doilea curs de instruire în mișcările involuntare (2nd Teaching Course in Movement Disorders), organizat de Societatea Internațională Parkinson și Mișcări Involuntare (International  Parkinson and Movement Disorders Society). Cursul este organizat în parteneriat cu Societatea Neurologilor din Republica Moldova, Catedra de neurologie nr. 1 a USMF „Nicolae Testemițanu” și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Evenimentul se va desfășura la Hotelul Radisson Blu Leogrand (or. Chișinău, str. Mitropolit Varlaam, 77), cu începere de la ora 10:00.

Cursul se va axa pe boala Parkinson (epidemiologie, simptome precoce, diagnostic diferențiat, disfuncții autonome și disfuncții cognitive, tratament avansat) și mișcările involuntare. Evenimentul va include și o sesiune de training privind examinarea pacienților cu Parkinson.

La eveniment sunt așteptate în jur de 180 de persoane: cadre științifico-didactice, medici neurologi și medici-rezidenți la specialitatea  Neurologie, care vor avea ocazia să participe la prelegeri, precum și la discuții în grup și la sesiuni de prezentare a cazurilor video. Invitați speciali vor fi profesori și experți recunoscuți pe plan internațional în Parkinson și mișcări involuntare - specialiști neurologi din România, Italia, Germania, Estonia și Kazakhstan.

Cursul se va desfășura în limba engleză.

Mai multe detalii găsiți în Program.

Silvia Ciubrei,
șef departament,
Departamentul Comunicare și Relații Publice
tel;022 205 235 mob.: 079 087 267
e-mail : silvia.ciubrei@usmf.md
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politicăConferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARI
Conferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...
Vezi toate
banner creditex