COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

CTIF anunță lansarea ciclului de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea primelor două cursuri de instruire pentru dezvoltarea capacităților profesionale ale auditorilor interni în domeniul finanțelor publice din cadrul unui program amplu de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice în anul 2019, aprobat de Ministerul Finanțelor. Cele două cursuri, cu o durată de trei zile fiecare, se vor desfășura în perioadele 10 – 12 aprilie și, respectiv, 17 – 19 aprilie.

Aria tematică a cursurilor vizează evidența contabilă pentru instituțiile bugetare, „Sistemul Informațional Integrat de evidență contabilă în autoritățile publice bazat pe platforma 1C” (SIIECAP) și aspecte legate de aplicarea Legii nr.270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

La instruiri au fost invitați auditori interni din cadrul autorităților publice centrale, a consiliilor raionale și a primăriilor mun. Chișinău și Bălți. Cursurile se vor desfășura în grupuri de audienți cu un număr de până la 18 persoane în noul sediu al Centrului de instruire în finanțe al CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2.

Programul instruirilor pentru auditorii interni cuprinde mai multe aspecte importante, printre care consemnăm:

  • evidența contabilă pentru instituțiile bugetare;
  • utilizarea sistemului informatic SIIECAP;
  • implementarea noului sistem unitar de salarizare în sectorul bugetar;
  • clasificarea funcțiilor din sectorul bugetar, elementele sistemului de salarizare;
  • încadrarea personalului în clasele de salarizare, calcularea salariilor.
     

Detaliile despre temele incluse în agendă și orarul instruirilor sunt prezentate în Programul acestora, program ce poate fi consultat, accesând link - ul:  https://ctif.gov.md/sites/default/files/inline-files/Programa%20cursului%20de%20instruire%20pentru%20auditori%20in%20luna%20aprilie.pdf.

CTIF este abilitat, prin hotărâre de Guvern, să acorde suport instituțional în procesul de dezvoltare a capacităților profesionale ale specialiștilor ce activează în domeniile: finanțe publice, fiscal, vamal și achiziții publice.

Mai multe informații despre tematicile, durata și orarul instruirilor organizate de CTIF pot fi găsite accesând link - ul: https://ctif.gov.md/node/62
 

Serviciul de presă al CTIF
4 aprilie 2019

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex