COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Genericul: Șanse Egale pentru Femei în Alegeri

 

Chișinău, 22.01.2019

Asociația Obștească ”Femei pentru Societatea Contemporană” în parteneriat cu Platforma Egalitate de Gen,  invită participanții și participantele în campaniile electorale să contribuie la un scrutin electoral incluziv, prin oferirea de șanse egale pentru femei în alegeri, prin desfășurarea de campanii electorale fără sexism, discriminare, violență și discurs de ură.

Asociația Obștească ”Femei pentru Societatea Contemporană” și Platforma pentru Egalitate de Gen își propune să contribuie la consolidarea eforturilor societății civile, a candidatelor/candidaților în alegerile electorale și a cetățenilor interesați în identificarea și raportarea cazurilor de agresare a femeilor în alegeri, mesaje sexiste, violente și discriminatorii  în campaniile electorale.

Recomandăm participanților/-telor în campanii electorale să desfășoare dezbateri publice etice, fără alunecări în denegrări și umiliri a contracandidaților/-elor.

Pentru atingerea acestui obectiv va fi realizată monitorizarea și cartografierea cazurilor sexismului și violenței împotriva femeilor în alegeri. Desfășurarea a cel puțin 5 acțivități publice de dialog privind sexismul și violența împotriva femeilor în alegeri (VÎFA) pentru cel puțin 150 de beneficiari/-re – liderii/-le partidelor politice, formatoare/-ori de opinie, reprezentante/-ți a societății civile, instituții de ordine și securitate și reprezentanți/-te ai mass-media. Activitățile de dialog se vor desfășura în diferite localități din țară.

Proiectul este susținut financiar de Fundația Est-Europeană în cadrul proiectului “Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive și corecte în Republica Moldova, conform recomandărilor UE și OSCE/ODIHR și angajamentelor internaționale în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Persoana de contact, Veronica Lupu,
tel:  + 373 22 26 02 38; +373 798 98 627
E-mail: afsc_moldova@yahoo.com
Web page: www.fscmd.org

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex