COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

CTIF dorește să prea experiența companiilor estoniene în domeniul digitizării serviciilor publice

Oportunitățile preluării de către Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a experienței companiilor IT estoniene în domeniul digitizării serviciilor publice și asigurării securității cibernetice au fost discutate în cadrul unei întrevederi avute, la finalul săptămânii trecute, de conducerea CTIF cu însărcinatul în afaceri, șeful oficiului de la Chișinău al Ambasadei Estoniei în România, Simmu Tiik.

După o scurtă prezentare a atribuțiilor CTIF, directorul instituției, Corneliu Jaloba, a declarat că CTIF dorește să stabilească relații de cooperare cu companiile IT estoniene pentru a prelua cele mai bune practici europene în materie de digitizare a serviciilor în domeniile finanțe publice, fiscal, vamal și achiziții publice. Jaloba a menționat interesul deosebit al instituției pe care o conduce față de experiența Estoniei în domeniul digitizării proceselor de achiziții publice, implementării standardelor internaționale de contabilitate pentru sectorul public (IPSAS), utilizării instrumentelor electronice în administrarea impozitelor și taxelor vamale.

La rândul său, Simmu Tiik a salutat intențiile CTIF de a prelua experiența companiilor IT din Estonia, subliniind că va face tot ce depinde de el pentru a contribui la stabilirea relațiilor de cooperare între părțile interesate. Diplomatul estonian a precizat că schimburile de experiență ar putea avea loc atât în cadrul unor vizite de studiu ale specialiștilor IT moldoveni în Estonia, cât și a vizitelor specialiștilor estonieni la Chișinău.

În finalul întrevederii, părțile au convenit să concretizeze în timp util domeniile de  cooperare a CTIF cu companiile IT din Estonia și să contribuie ulterior prin acțiuni concrete la  realizarea obiectivelor propuse. 

      

Serviciul de presă al CTIF
21 ianuarie 2019 
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex