COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a stabilit relații de cooperare cu Ministerul Apărării

Instituția publică ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) și Ministerul Apărării au încheiat, la finalul săptămânii trecute, un acord de colaborare în domeniul securității cibernetice și consolidării capacității de apărare cibernetică, pentru a asigura conjugarea eforturilor în vederea sporirii capacităților instituționale ale părților în acest domeniu. Acordul a fost semnat de Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Vladimir Iliev, și Directorul CTIF, Corneliu Jaloba.

Vladimir Iliev a estimat, în cadrul evenimentului, că implementarea acordului de colaborare va avea efecte benefice pentru ambele părți pe motiv că activitățile prevăzute în acord le va ajuta să asigure securitatea cibernetică a sistemelor informaționale pe care le dețin și să combată mai eficient noile amenințări la adresa securității statului.

La rândul său, Corneliu Jaloba a menționat că acesta este primul acord de cooperare încheiat de instituția pe care o conduce într-un domeniu de stringentă actualitate, când incidentele cibernetice și criminalitatea informatică capătă o amploare tot mai mare, aducând pagube enorme guvernelor, mediului de afaceri și cetățenilor. El și-a exprimat încrederea că activitățile comune de asigurare a securității cibernetice vor conduce la  diminuarea pericolelor și atacurilor cibernetice asupra sistemelor informaționale de importanță vitală ale țării.

Acordul de colaborare stabilește obiectivele, domeniile și instrumentele de cooperare între părți, printre care consemnăm: organizarea activităților comune și a schimbului de experiență în domeniul prevenirii atacurilor cibernetice, implementării cerințelor minime de securitate cibernetică, schimbul de informații privind incidentele de securitate cibernetică, identificarea noilor tipuri de atacuri informatice, aplicarea tehnicilor de investigare a acestora. Documentul mai prevede participarea la proiecte și programe de interes comun, organizarea instruirilor, a conferințelor și atelierelor de lucru în materie de securitate cibernetică.

În cadrul evenimentului, reprezentanții MA și CTIF au convenit asupra unor acțiuni concrete pentru a fi incluse în Planul activităților de cooperare în anul 2019, document  ce urmează a fi aprobat de către părți până la finalul anului curent.
 

Serviciul de presă al CTIF
29 octombrie 2018 
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...
Conferințe IPN [HD] | CENTRUL PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTAREConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex