COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

CTIF continuă instruirile privind utilizarea noii platforme electronice ”Registrul de stat al achizițiilor publice (MTender)”

Începând cu săptămâna curentă, Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a demarat un nou ciclu de instruiri privind utilizarea sistemului informațional automatizat  „Registrul de stat al achizițiilor publice (MTender)” pentru specialiștii în achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din 10 raioane ale republicii și din mun. Chișinău. Orarul cursurilor de instruire pentru perioada 24 octombrie – 16 noiembrie, cu indicarea locației unde acestea se vor desfășura, poate fi accesat pe site – ul CTIF: www.ctif.gov.md.

La cursurile organizate în teritoriu participă specialiști în domeniul achizițiilor publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din localitățile celor 10 raioane și sunt ghidate de reprezentanții CTIF în teritoriu și formatorii delegați de Consiliile raionale respective.

Cursurile de instruire, desfășurate în mun. Chișinău, pentru specialiștii în achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din capitală, sunt ghidate de formatorii CTIF. Cursurile se vor desfășoară în oficiul Centrului de instruire din cadrul CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase 6, etajul 4, bir. 415 A. Doritorii de a participa la cursuri pot să se înscrie în prealabil la tel: 022 822 032 sau pe adresa electronică instruire@ctif.gov.md.

Participanții la cursuri sunt familiarizați cu funcționalitățile noii platforme MTender care urmează să asigure desfășurarea întregului ciclu de achiziții publice în mod electronic, după care dânșii testează aceste funcționalități. 

În perioada iunie – septembrie 2018, la cursurile de instruire privind utilizarea platformei de achiziții publice MTender, desfășurate de CTIF, au participat peste o mie de specialiști din cadrul a 950 de autorități și instituții publice.

MTender este un sistem informațional și de telecomunicații complex, compus din mai multe platforme electronice de achiziții și portalul web www.mtender.gov.md, conectate la Unitatea Centrală de Date, sistem care asigură accesul către aplicațiile și serviciile informaționale de achiziții publice.

În conformitate cu Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 178 din 16.10.2018, autoritățile determinate în calitate de autoritate contractantă conform art.12 din Legea 131/2015 privind achizițiile publice vor participa la Programul de utilizare experimentală a sistemului MTender, care a fost lansat la 17.10.2018. Programul prevede că toate procedurile de achiziții publice prin cererea ofertelor de prețuri și licitație deschisă vor fi efectuate prin intermediul platformei MTender.

Prin același ordin al Ministerului Finanțelor, CTIF are misiunea să asigure suport metodologic autorităților publice privind modul de utilizare a funcționalităților noii platforme MTender. 

  

Serviciul de presă al CTIF

26 octombrie  2018
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Societatea civilă împotriva torturilorConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Întreținerea Președintelui ne costă prea scump"
Conferințe IPN [HD] | Microfinanțarea moldoveană - sistem de jaf legiferatConferințe IPN [HD] | Ravagii, arestare și obstrucții  în adresa femeilor antreprenoare
Vezi toate
banner creditex