COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Contribuabilii interesați sunt invitați să participe la cursuri de instruire privind utilizarea serviciilor fiscale electronice

Instituția Publică “Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) invită  contribuabilii interesați să participe la două cursuri de instruire dedicate utilizării  serviciilor fiscale electronice, cursuri ghidate de formatorii Centrului de instruire în finanțe din cadrul CTIF. Primul curs se va desfășura la 15 august, pentru contribuabilii vorbitori de limba rusă, iar al doilea -  la 20 august, pentru contribuabilii vorbitori de limba română.

Agenda instruirilor cuprinde un set de subiecte actuale, printre care consemnăm următoarele:

  • Ghișeul unic de raportare și modul de completare a Dării de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (Forma IPC 18, aprobată prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 126 din 4.10. 2017),
  • Contul curent al Contribuabilului, inclusiv modulul ”Contul unic”, precum și Sistemul Informațional Automatizat ”e – Factura”.

Mai multe informații despre tematica instruirilor pot fi găsite pe pagina web www.cursuri.fsi.md.

Grație faptului că mai bine de 70% din timpul rezervat instruirii este dedicat practicilor de utilizare a spectrului de servicii fiscale electronice, participanții la cursuri vor putea să-și consolideze abilitățile de a utiliza corect aceste servicii. La finalul fiecărui curs de instruire, participanților li se va elibera câte un Certificat de participare și manualul utilizatorului ”Servicii fiscale electronice”.

Cursurile nominalizate vor avea loc în oficiul Centrului de instruire în finanțe din cadrul CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase 6, etajul 4, bir. 415 A. Pentru a se înscrie la unul din aceste cursuri, contribuabilii interesați urmează să apeleze la tel: 022 822 032 sau 068669942 sau să se înregistreze în regim on – line pe platforma: www.cursuri.fsi.md.

Până la finele anului curent, Centrul de instruire din cadrul CTIF planifică să organizeze pentru contribuabili încă 27 de cursuri de instruire cu aceiași tematică.

Conform statutului CTIF, una din funcțiile de bază ale instituției vizează acordarea suportului instituțional în procesul de dezvoltare a capacităților profesionale ale personalului care activează în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal și vamal. 

 

Serviciul de presă al CTIF

13 august 2018

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex