COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Acționarii Mobiasbancă au acces online la informații

Comunicat de presă

 16 iulie 2018


Acționarii Mobiasbancă au acces online la informații

În premieră pentru sectorul bancar din Republica Moldova, Mobiasbancă extinde principiul de informare a acționarilor Băncii prin pagina sa web.

 Scopul lansării noii platforme este de a îmbunătăți procesul de dezvăluire a informațiilor atât până, cât și după desfășurarea adunării generale a acționarilor, în conformitate cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă, a celor mai moderne și interactive instrumente de comunicare.

 

Noua rubrică intitulată ”Acționari” înglobează două categorii de informații:

-       Informația publică - include informații dedicate tuturor acționarilor în scopul dezvăluirii informației conform legislației în vigoare.

-       Informația privatăpoate fi accesată printr-o parolă individuală, destinată fiecărui acționar, care va avea posibilitatea de a vizualiza datele ce țin de exercitarea drepturilor și obligațiunilor în calitate de acționar al Băncii.

 

Aceasta va contribui, de asemenea, la îndeplinirea cerințelor legale privind dezvăluirea informației de către bancă și acționarii săi și va spori gradul de transparență în conformitate cu standardele internaționale de guvernanță corporativă.

 

Precizăm că potrivit Clasamentului transparenței acționarilor băncilor din Moldova, elaborat de Centrul Analitic „Expert - Grup” a fost reconfirmat gradul înalt de transparență a Mobiasbancă, inclusiv faptul că „despre marea majoritate a acționarilor există volume mari de informații publice care confirmă calitatea și valoarea lor pentru bancă”.
------------------------------------------------------


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex