COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Raportul Consiliului de conducere pentru perioada ultimilor 4 ani și alegerea conducerii CNPM

 

Data: CHISINAU, 24 mai 2018, ora 10:00

Locul desfășurării: sala de conferințe a Platului Republicii, str. Maria Cebotari, 16

Organizator: CNPM

Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova în conformitate cu prevederile statutare organizează o dată la patru ani ședința forului său suprem – Adunarea generală. Perioada de raportare a fost una dinamică, marcată de instabilitate politică, schimbări structurale în societatea noastră, influențată de vectorul politicii externe și putem afirma cu certitudine că acești factori au influențat rezultatele activității CNPM. În perioada de referință, activitatea Confederației a fost orientată, conform mandatului său, spre crearea condițiilor optime de activitate ale agenților economici prin politici economice și sociale favorabile mediului de afaceri, dezvoltarea întreprinderilor și crearea cadrului juridic corespunzător principiilor economiei de piață și relațiilor noi de muncă. Pe parcursul activității au fost depuse eforturi considerabile pentru a păstra și a da amploare mișcării patronale într-o structură reprezentativă la nivel național.

Constatăm că amplificarea rezultatelor a fost posibilă realizării de către clasa politică a rolului și necesității unui mediu de afaceri prietenos și stimulativ.

Mai multe aspecte ce țin de activitatea antreprenorială au fost realizate în perioada ultimilor 4 ani și printre acestea se pot menționa: modificarea legislației muncii în vederea stabilirii unui echilibru în drepturi și obligații ale angajaților și angajatorilor, or acest dezechilibru îngreunează gestionarea forței de muncă din unități; negocierea și semnarea convențiilor colective; modificarea legislației fiscale pentru a facilita activitatea întreprinderilor, etc.

De menționat că un număr important de subiecte propuse de membrii CNPM au fost înaintate autorităților în vederea inițierii discuțiilor și ulterioara modificare a cadrului de reglementare. S-a reușit semnarea Memorandumului de cooperare cu Guvernul Republicii Moldova în vederea reducerii celor mai grave bariere în calea business-ului, elaborarea Agendei pentru îmbunătățirea mediului de afaceri – 7 piedici pentru business.

Implementarea în activitatea cotidiană a CNPM a celor mai bune practici utilizate de organizațiile patronale din afara Republicii Moldova s-a soldat cu elaborarea Planului Strategic de dezvoltare a CNPM.

Totuși, în ansamblu, putem spune că bilanțul activității pe perioada dării de seamă este unul pozitiv și aici este de menționat că unul din factorii succesului a fost caracterul independent al dezvoltării Confederației, fără a fi implicată politic.

Persoană de contact: Vladislav Caminschi
Tel. 022 222301
Email: caminschi@cnpm.md

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex