COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Un nou acord de împrumut de 20 milioane euro oferit de BERD Mobiasbancă

18 decembrie 2017

În cadrul programului Liniei de Creditare EU4Business – EBRD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă Mobiasbancă - Groupe Société Générale un împrumut suplimentar de 20 milioane de euro pentru a răspunde cererii înalte de finanțare a companiilor locale care investesc în îmbunătățirea calității produselor și serviciilor lor.

Împrumutul de 10 milioane de euro oferit Mobiasbancă în cadrul programului Liniei de Creditare EU4Business – EBRD în decembrie 2016 a înregistrat o cerere înaltă. 12 IMM-uri au beneficiat deja de finanțarea BERD, iar numărul de solicitări este în continuă creștere.

Dimitri Gvindadze, Șeful oficiului BERD la Chișinău, a declarat: "Am fost impresionați de interesul de care s-a bucurat primul împrumut din acest program și încurajăm companiile din Moldova să solicite finanțare asociată cu componenta de grant, pe care o oferim împreună cu UE. Investițiile în standarde mai ridicate și îmbunătățirea calității vor ajuta IMM-urile locale să devină competitive pe piața UE".

Antoine Gabizon, președintele Comitetului de Direcție - CEO Mobiasbancă, a menționat: “Noul împrumut acordat de BERD reprezintă, fără îndoială, expresia de încredere în Mobiasbancă, în calitate de valorificator al celor mai bune facilități de dezvoltare a antreprenoriatului din Republica Moldova. Echipa Mobiasbancă este orientată să ofere clienților soluții financiare avantajoase și expertiză profesionistă pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, sprijinirea acestora să acceadă pe piața europeană, contribuind, astfel, la creșterea economiei naționale”.

Astfel, întreprinderile mici și mijlocii din toate ramurile economiei naționale pot aplica la Mobiasbancă pentru soluții atractive și pe termen lung de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, investiții în tehnologii noi și echipament ce corespunde standardelor UE, inclusiv:

  • granturi investiționale în valoare de la 10% până la 15% din suma creditului contractat, plătibil la finalizarea proiectului de investiție
  • un spectru larg de scopuri eligibile pentru finanțare
  • asistență tehnică gratuită din partea companiei lider în domeniile inginerie și consultanță din Italia – compania D’Appolonia S.p.A.
  • consultanță la nivelul implementării proiectului, cu funcție de verificare, certificare și validare din partea companiei Allplan.
     

Suma maximă care poate fi contractată de IMM-uri în limitele Liniei de Creditare EU4Business-EBRD este de 3 000 000 Euro, pe un termen maxim de 120 luni.

Sprijinim antreprenorii locali cu soluții financiare avantajoase. Pentru că așa este #corect!

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Conferințe IPN [HD] | Studiului național de audiență a mass-mediei (17.10 - 11.11 2018)Conferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2018
Vezi toate
Central European University
banner creditex