COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Mișcarea Ecologistă din Moldova promovează conservarea și protecția peisajului 

Mișcarea Ecologistă din Moldova promovează conservarea și protecția peisajului


La data de 19.12.2017 Mișcarea Ecologistă din Moldova a organizat o conferință de presă privind conservarea și protecția peisajului în Republica Moldova.

Conferința a cuprins luări de cuvânt ale participanților la masa rotundă „Evoluția și transformarea durabilă a peisajului - recomandări privind cadrul legislativ de referință”, eveniment organizat de Mișcarea Ecologistă din Moldova în cadrul proiectului „Comunitate responsabilă – peisaj terestru conservatˮ, desfășurat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu suportul Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD.

Dna Dorina Onică, doctor în istorie, a abordat subiectul peisajului din perspectiva interacțiunii evolutive dintre om și natură.

Dl Aurel Lozan, doctor în biologie, a abordat tematica protecției și conservării peisajului în contextul serviciilor ecosistemice.

Dna Ludmila Vîrlan, lector universitar Universitatea Tehnică din Moldova, a vorbit despre protecția mediului și integrarea peisajului în dezvoltarea teritorială durabilă–cursuri de formare și educare a specialiștilor.

Iar domnii Palancean Alexei și Gheorghe Postică s-au referit la noțiunea de peisaj în ansamblu și importanța acestuia pentru locuitorii Republicii Moldova.

Dl Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova a prezentat un document de poziție al participanților la evenimentele dedicate peisajului organizate anterior de MEM în cadrul proiectului Comunitate responsabilă – peisaj terestru conservat și care reprezintă viziunea organizațiilor societății civile, a experților din domeniul protecției mediului, domeniul culturii, învățământului, urbanismului și turismului privind recomandările necesare a fi introduse în cadrul legislativ de referință pentru o evoluție și transformare durabilă a peisajului.

Documentul de poziție cuprinde aspecte referitor la: politica peisajului, delimitarea și clasificarea peisajelor, protecția, reglementarea și  managementul peisajului, amenajarea peisajului și integrarea acestuia în politicile de amenajare a teritoriului, promovarea peisajului și creșterea gradului de conștientizare a populației asupra importanței protecției și conservării peisajului inclusiv prin integrarea acestei teme ca obiect de studiu în programele educaționale și de formare profesională a specialiștilor din domeniile cu impact asupra dezvoltării peisajului.

Documentul de poziție urmează să fie adresat în formă oficială autorităților competente.

Documentul de poziție integral poate fi descărcat aici!
 

DISCLAIMER:
Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex