COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Săptămâna Bucătăriei Italiene


Săptămâna Bucătăriei Italiene, Ediția a Doua


În perioada 20-26 noiembrie, Ambasada Italiei la Chișinău, în colaborare cu numeroși parteneri, organizează a doua Ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

Pe parcursul săptămânii, restaurantele italiene din Chișinău vor oferi meniuri speciale cu scopul de a valoriza arta culinară italiană și conceptul dietei mediteraneene – acel regim alimentar, datorită căruia Italia se plasează printre Țările cele mai longevive și cu cea mai înaltă speranță de viață din lume. O atenție specială va fi acordată și pizzei, pentru a promova candidatura „Artei tradiționale ai pizzarilor napoletani” pe Lista Patrimoniului nematerial al Umanității al UNESCO.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 11.00 până la 18.00, Săptămâna Bucătăriei Italiene va fi celebrată și la Centrul Comercial Mall Dova, cu o expoziție a produselor italiene, un show cooking al Bucătarului–Șef italian Fabio Bianconi, prezentarea vinurilor tipice italiene, organizarea concursului Masterchef cu participarea celebrităților din Moldova, concursuri pentru public, dansuri și muzică, inclusiv, un mic concert al renumitului interpret italian Francesco Baccini.

În ultima zi, celebrarea Săptămânii Bucătăriei italiene în Lume va reprezenta o ocazie pentru a aminti de Ziua Eliminării violenței împotriva femeilor. Astfel, pe 26 noiembrie, în colaborare cu UN Women, la Centrul Social Multifuncțional „Helmut Wolf” din Ciuciuleni, va fi organizat evenimentul „Rețete contra Violenței”, cu un master class al Bucătarului Șef Bianconi, degustație de bucate și vinuri italiene, muzică a interpretului Francesco Baccini și o prezentare de către artist, împreună cu regizorul Luca Guardabascio, a unui video dedicat subiectului violenței domestice.

La fel, pe parcursul Săptămânii, partenerii noștri vor organiza diferite serate tematice.

Pentru informații, Vă rugăm să contactați Ambasada la adresa amb.chisinau@esteri.it


DISCLAIMER:
Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.