COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Consiliul de directori ai BERD a efectuat o vizită de lucru la Mobiasbancă

25 octombrie 2017

În contextul elaborării unei noi strategii de țară pentru Moldova, membrii Consiliului de directori ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare au întreprins o vizită de lucru și la Mobiasbancă, întâlnindu-se cu reprezentanți ai Comitetului de Direcție și președintele băncii – Antoine Gabizon.

Fiind unul dintre acționarii Mobiasbancă, delegația BERD s-a interesat atât de activitatea băncii, proiectele și realizările obținute, cât și de situația bancară din țară, climatul investițional și impactul reformelor asupra pieței financiar-bancare.

Un aspect cheie al discuțiilor a vizat cooperarea curentă a BERD și Mobiasbancă, precum și noile proiecte. Precizăm că BERD a oferit mai multe împrumuturi mediului de afaceri din republică, sprijinind astfel dezvoltarea economiei locale prin programe de finanțare avantajoase, frecvent însoțite de componenta de grant.

În prezent, unul dintre cele mai populare produse de finanțare este oferit doar la Mobiasbancă prin programul comun al BERD și UE - Linia de Creditare EU4Business-EBRD dedicat IMM-urilor care-și propun îmbunătățirea calității produselor și modernizarea serviciilor, astfel încât să răspundă standardelor UE și să cucerească noi piețe de desfacere.

Parteneriatul Mobiasbancă cu BERD a fost lansat în anul 1996, când a fost semnat unul dintre primele acorduri de colaborare dintre o bancă comercială din Moldova și o instituție financiară internațională. Colaborarea cu BERD a fost extinsă an de an în cadrul diverselor proiecte noi, cum ar fi finanțarea activității de comerț a companiilor implicate în operațiuni de import și export, finanțarea pe termen lung a IMM-urilor și întreprinderilor mici, proiecte de eficiență energetică și altele.
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex