COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

RO/FR «IF profs»: rețeaua socială a educației francophone este lansată în Moldova!

Comunicat de presă / difuzare imediată


«IF profs»: rețeaua socială a educației francophone este lansată  în Moldova!
 

[mai jos, versiunea FR]

Sâmbătă, 16 septembrie 2017,  Ambasadorul Franței în R.Moldova, Pascal Vagogne, Responsabila Antenei Chișinău a Agenției Universitare Francophone (AUF), Roxana Țurcanu –Tolomey și Responsabila Misiune Lingvistică-Corespondent Campus France, Lucile Bardin, vor anunța deschiderea oficială a site-ului local Ifprofs Moldavie în cadrul unui eveniment, care se va desfășura la ora 9.30 în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova, str.V.Mateevici 60, Chișinău.

Acest proiect, lansat la inițiativa Ambasadei Franței în R.Moldova și impementat de către Alianța Franceză din Moldova este susținut instituțional de către AUF și Ministerul Educației  Culturi și Cercetării al R.Moldova și  financiar de către Institul Francez din Paris, Franța.

Lansat la nivel internațional, IFprofs este un proiect al Institutului Francez din Paris unde 30 țări au fost deja incluse în anul 2016 și 20 țări sunt așteptate în rețeaua social în anul 2017, dintre care și R.Moldova.

Cuvintele-cheie ale site-ului sunt : navigați, descoperiți, publicați, dialogați, fiți la curent cu evenimente, practici, resurse și inovații existente în domeniul educației francophone. De asemenea, profesorii de limbă franceză, vor avea posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele, de a face  schimb de experiență privind practicile pedagogice, de a partaja resurse cu colegii din țară și de peste hotare, de a  relaționa cu comunitatea francofonă din toata lumea.

În particular, deschiderea platformei locale IFprofs Moldavie vizează favorizarea contactelor interpersonale și schimburile pedagogice între profesori francofoni din țară, dar și de a le propune noi perspective pentru dialogarea cu colegii din lumea întreagă, grație noilor oportunități oferite de noile tehnologii.

Acest eveniment va constitui o frumoasă ocazie pentru profesorii francofoni din țară de a se întălni și socializa, fie ca sunt profesori din învățământul secundar sau universitar, fie ca sunt studenți sau responsabili de misiuni lingvistice.

În cadrul evenimentului, inițiatorii și partenerii proiectului vor lansa Concursul Ifprofs Moldavie, concurs care vizează dinamizarea platformei precum și încurajarea membrilor de a explora toate resursele disponibile. Cei mai activi și exemplari membri, selectați în baza criteriilor anunțate din timp, vor fi recompensați cu premii: o  excursie la Paris, o tabletă, o cină pentru două persoane etc.

Persoana de contact: Lucile Bardin, Alianța Franceză Chișinău, 022 23 45 10


« IF profs » : le réseau social de l’éducation en français arrive en Moldavie !
 

Samedi 16 Septembre 2017, Monsieur l’Ambassadeur de France en République de Moldavie Pascal VAGOGNE, Madame la Responsable de l’Antenne de Chisinau de l’Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), Roxana TURCANU-TOLOMEY et la chargée de mission linguistique auprès de l’Alliance Française de Moldavie, Madame Lucile BARDIN annonceront l’ouverture officielle du site-local « IF profs Moldavie » lors d’un événement qui se tiendra à 9h30 dans la salle du Sénat de l’Université d’État de Moldavie, 60 rue Mateevici à Chisinau.

Ce projet, lancé à l’initiative de l’Ambassade de France en Moldavie, est implémenté par l’Alliance Française de Moldavie, soutenu institutionnellement par l’AUF et le Ministère de l’Éducation, de la Culture et de la Recherche de la République de Moldavie, et soutenu financièrement par l’Institut Français de Paris.

Déployé à l'échelle internationale, IF profs est un projet de l’Institut Français de Paris : 30 pays ont déjà rejoint la communauté en 2016, et une vingtaine de nouveaux pays sont attendus sur le réseau social en 2017, dont la Moldavie.

Les mots d’ordre du site sont : Naviguer, cliquer, découvrir, publier, échanger, dialoguer, se tenir informé des événement, pratiques, ressources et innovations existantes dans le domaine de l’éducation francophone. Ainsi, les enseignants et professeurs moldaves auront la possibilité d’enrichir gratuitement et facilement leurs connaissances et pratiques pédagogiques, pourront proposer de nouveaux contenus et de nouvelles ressources à partager avec leurs collègues de Moldavie et d’ailleurs, et enfin élargir leur cercle de collègues au monde entier.
En particulier, l’ouverture du site-local « IF profs Moldavie » vise à favoriser les contacts interpersonnels et les échanges pédagogiques entre les enseignants moldaves francophones, mais aussi à leur proposer de nouvelles perspectives en leur permettant d’échanger avec des collègues du monde entier, et ce grâce aux opportunités offertes par les nouvelles technologies.

Cet événement sera l'occasion de rencontrer des professionnels de l’éducation francophone de Chisinau et de la République de Moldavie, qu’ils soient enseignants, professeurs, conseillers pédagogiques ou étudiants se destinant à une carrière dans l’enseignement du français.

Par la même occasion, les initiateurs et partenaires du projet lanceront le « concours IF profs Moldavie », concours qui vise à dynamiser le développement de la plate-forme et à encourager les membres du réseau social à en exploiter toutes les ressources disponibles. Les membres considérés comme exemplaires, sur la base de critères définis au préalable, se verront récompensés par de nombreux prix, dont un voyage à Paris, une tablette, un dîner pour deux, etc. 
 
Contact presse: Lucile Bardin, Alliance Française de Moldavie, 022 23 45 10DISCLAIMER:
Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex