COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

O societate în schimbare? Aspecte istorice, culturale și sociale

Moldova-Institut Leipzig, în cooperare cu Facultatea de Istorie și Filozofie și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, desfășoară în perioada 23 august – 12 septembrie 2017, la Chișinău, cea de-a IX-a ediție a școlii de vară cu genericul: O societate în schimbare? Aspecte istorice, culturale și sociale. Școala este organizată pentru un grup de studenți din diferite instituții universitare din Germania.

Deschiderea oficială a școlii moldo-germane va avea loc în data de 24 august, ora 9:00, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (Piața Marii Adunări Naționale, 1).

Programul școlii de vară are drept finalitate familiarizarea studenților din Germania cu aspecte din istoria Basarabiei si Bucovinei si cu situația social-politică din Republica Moldova. De asemenea, participanții vor beneficia de un curs intensiv de limba română, care are scopul să formeze și să perfecționeze abilitățile comunicative ale studenților.

Pe parcursul celor douăzeci de zile, vor fi prezentate diverse comunicări cu o vastă tematică, printre care: „Probleme politice văzute în mediu rural”, „Punctul de vedere german privind situația politică în Republica Moldova”, „Mass-media și in/dependența de factorul oligarhic și cel politic”, „Drepturile grupurilor marginalizate”, „Factorul etnic și orientarea politică”, „Mișcări sociale după 2009” etc.

Participanții la școala de vară vor beneficia de excursii prin Chișinău, la Orheiul Vechi, Saharna, Bender, Tiraspol, Tvardița, Comrat, Cernăuți, precum și în comuna Cruzești.

Școala de vară moldo-germană este sprijinită financiar de Ministerul Federal pentru Educație și Cercetare (BMBF) în cadrul programului „go east - Sommerschulen” al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) și a fost inițiată de către președintele Moldova-Institut Leipzig, profesorul și academicianul Klaus Bochmann în anul 2009, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din ambele țări și de a spori interesul studenților și doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova și pentru limba română.

Participanții sunt licențiați în științe politice și administrative, studii culturale, științe sociale, istorie, filologie etc., având motivații dintre cele mai diverse pentru a participa la școala moldo-germană: documentarea și acumularea materialului pentru tezele de licență, cunoașterea realităților din Republica Moldova, aprofundarea cunoștințelor referitoare la procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, moștenirea istorică și culturală, problema identitară și a limbii vorbite, situația minorităților naționale și sociale ș.a. Interesul particular pentru Republica Moldova ca țară vecină a Uniunii Europene este generat de complexitatea procesului de integrare europeană.
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex