COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Start votare pentru candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică 2017!

21 august 2017

Consiliul de Presă din Republica Moldova anunță că pe platforma online www.mediaforum.md a fost dat startul votării pentru candidații la Premiul Național de etică și deontologie profesională jurnalistică pentru anul 2017. Premiul a fost institutit de Consiliul de Presă în anul 2015, iar câștigătorul este desemnat în rezultatul unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experților și a membrilor Consiliului de Presă.


Pentru ediția din anul curent, la concurs au fost admise opt instituții mass-media, propuse de consumatori de media și de un grup de experți ai Consiliului de Presă. Candidații sunt (în ordine alfabetică):

Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 noiembrie 2017, instituțiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda puncte candidaților preferați, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator. Ulterior, comportamentul profesional al candidaților va fi apreciat de grupul de experți și de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, iar la ultima etapă a concursului punctajul acumulat va fi validat, urmând să fie aplicate criteriile stabilite în Regulamentul concursului. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2017. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituțiile mass-media candidate nu merită Premiul.

Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenți, câștigători ai Premiului au fost desemnați redacția Biroului din Chișinău a postului de radio „Radio Europa Liberă” (2015) și portalul Anticoruptie.md (2016).

Pentru acordarea punctelor candidaților preferați, activați bannerul „Votează online!” de pe pagina web www.mediaforum.md, link direct: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Secretariatul Consiliului de Presă din R. Moldova |022-220996|
www.mediaforum.md| secretariat@consiliuldepresa.md

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex