COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Serviciul de intervenție timpurie din copilărie dă rezultate


Serviciul de intervenție timpurie din copilărie dă rezultate
 

COMUNICAT DE PRESĂ
 
Evoluția și dezvoltarea intervenției timpurii va fi discutată în cadrul conferinței naționale „Progrese și perspective de implementare a Serviciului de Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova”, care va avea loc marți, 13 iunie, la Chișinău.

Scopul evenimentului este de a prezenta rezultatele obținute în dezvoltarea serviciului de intervenție timpurie din copilărie la nivel național, odată cu aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și funcționarea serviciilor de intervenție timpurie și a Standardelor minime de calitate, precum și includerea serviciilor menționate în Programul Unic al Asigurării obligatorii de Asistența Medicală și crearea condițiilor de contractare a serviciilor de către Compania Națională de Asigurări în Medicină din Republica Moldova.

În timpul conferinței vor fi analizate și perspectivele de colaborare dintre instituțiile medicale, sociale, educaționale, autoritățile publice locale, societatea civilă, ministerele de resort și organizațiile internaționale, în vederea colaborării intersectoriale și extinderea serviciului de intervenție timpurie din copilărie în raioanele republicii.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai instituțiilor medicale de Stat, inclusiv ai Ministerului Sănătății Republicii Moldova, precum și organizații internaționale care oferă suport reformelor din sectorul medico-social în Moldova, reprezentanți ai societății civile și beneficiari ai serviciilor de intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități.

Anual, circa 4000 de copii de 0-3 ani din republică așteaptă servicii de Intervenție Timpurie, Centrul „VOINICEL” oferind servicii sistematice pentru 225 familii și copii cu tulburări de dezvoltare și risc sporit, preponderent din municipiul Chișinău. Datorită acestui Centru, anual peste 2000 de consultații sunt oferite copiilor din întreaga țară.

Conferința este organizară de către Centrul de Intervenție Precoce „VOINICEL” și face parte din proiectul „Consolidarea unui sistem incluziv și democratic de servicii de Intervenție Timpurie pentru copii cu dizabilități în RM”, finanțat de AHEAD-Moldova/Ministerul Afacerilor Externe din Norvegia.
 
 
Serviciul de comunicare al CIP „VOINICEL”

Ivan Puiu, director executiv;
Ala Cojocaru, director program,
+373 22 22 49 36 ; 069 22 78 76
 
 

DISCLAIMER:
Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex