ANUNȚURI

Print Send by email

Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP), invită ...

Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP), invită reprezentanții mass-media, new-media și liderii de opinie, profesioniștii din domeniu la dezbaterea „Cum reflectăm vulnerabilitățile sociale ținând cont de principiul „nu dăuna”.

Dezbaterea va avea loc luni, 20 martie 2017, începând cu ora 13:00, în sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

În cadrul dezbaterii invitații vor discuta despre cum (nu) pot fi construite subiectele de presă, necesitatea și importanța respectării Codului Etic în Jurnalism și a principiului „nu dăuna” în procesul de informare și reflectare a cazurilor în care sunt implicate persoane în stare de șoc sau cu vârste/situații vulnerabile, dar și a subiectelor care pot face vulnerabili consumatorii de media.

Participă:

Nadine Gogu, Directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova.
Este direct implicată de foarte mulți ani într-un proces continuu de instruire, motivare și premiere a mass-media din R. Moldova – proces care se bazează pe principii de profesionalism, etică și informare de calitate.

Daniela Sîmboteanu, Psihologă, Președinta Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii. Are experiență de peste 20 ani în domeniul psihologiei aplicate în cazurile familiilor vulnerabile și elaborare, implementare de politici publice în domeniul protecției copiilor.

Daniel Mazepa, Psiholog, Specialist principal al Secției prevenire a Direcției generale securitate publică a IGP, MAI. Asigură informarea și pregătirea specialiștilor din Poliție pentru a face profilul psihologic al delicvenților, victimelor, pentru a oferi suport psihologic și supervizare în cazurile complicate cu care se ciocnesc forțele de ordine (inclusiv pentru a face față „jocurilor morții”).

Daniela Buzatu, Șef al Secției Prevenire a Direcției generale securitate publică a IGP, MAI. Este specializată în protecția copiilor și aplicarea conceptului Poliție Comunitară, fiind implicată și în elaborarea documentelor normative, procesul de supervizare a aplicării legilor naționale și convențiilor la care Moldova este parte.

Moderatoare:

Antonița Fonari, Directoarea Platformei pentru Cetățenie Activă (CAP). Are o vastă experiență în domeniul non-profit, new-media, pledoarie și comunicare, numele ei fiind asociat cu promovarea mai multor legi și cauze sociale, activități de voluntariat la nivel național și internațional, iar recent și în cadrul MAI.

Durata dezbaterii – 90 min.
Ultimele 15 minute jurnaliștii vor putea adresa întrebări participanților la dezbatere.

Telefon de contact – 022 93 00 73, 0.691 55 495
E-mail: ipn@info-prim.md , v.vasilica@info-prim.md

Dezbaterea poate fi urmărită on-line pe site-ul Agenției www.ipn.md și accesată ulterior în arhivă.

DISCLAIMER: Organizatorii evenimentelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului invitației la eveniment, prezentată spre distribuire.