Politolog: Constat că CEC a devenit încă o instituție de stat care și-a depășit atribuțiile
Print Send by email
05:20, 09 Feb 2019

Comisia Electorală Centrală a devenit o încă o instituție de stat care și-a depășit atribuțiile. De această părere este politologul Ernest Vardanean, care s-a referit la faptul că CEC a atenționat Președinția asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală”, transmite IPN.

Ernest Vardanean spune că era sigur că PSRM va fi scos din cursa electorală, având în vedere tensiunile din actuala campanie electorală. Totodată, politologul consideră că atacul a obținut caracter instituțional, a trecut din stradă și din mijloacele media în instituțiile publice. „Sunt nevoit să constat că CEC a devenit încă o instituție de stat care și-a depășit atribuțiile și a început să facă declarații politice”, spune Ernest Vardanean.

În opinia lui, Comisia ar fi trebuit să ofere recomandările într-o formă mai puțin ultimativă și ar fi trebuit să le recomande autorilor contestațiilor să se adreseze în judecată. În acest caz, CEC s-ar fi distanțat la maxim de politică. „CEC oferă direct un comentariu politic”, a afirmat politologul.

Politologul Boris Șapovalov, la fel, consideră că se încearcă cu orice preț înlăturarea Partidului Socialiștilor din cursa electorală. În opina lui, CEC nu este în drept să-i indice președintelui țării cu cine trebuire să se întâlnească, despre ce să vorbească. „Eu sunt sigur că aceasta este o pregătire, într-o oarecare măsură, dacă va fi nevoie, dacă socialiștii vor obține majoritatea în Parlament, pentru nerecunoașterea alegerilor în legătură că s-ar fi implicat președintele și a fost folosită resursa administrativă”, este de părere Boris Șapovalov.

Vineri, 8 februarie, Comisia Electorală Centrală a atenționat Președinția asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală”. Și Partidul Socialiștilor a fost avertizat, printr-o hotărâre CEC, privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției în campania electorală. Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul Șor au sesizat comisia pentru că faptul că șeful statului ar face transfer de imagine și ar susține PSRM.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex