Un grup de oameni de cultură susține în alegeri Partidul Unirea-Democrația Acasă
Print Send by email
15:39, 08 Feb 2019

Un grup de oameni de cultură îndeamnă cetățenii moldoveni să susțină la alegerile parlamentare din 24 februarie reprezentanții Partidului Politic Unirea-Democrația Acasă. Vineri, 7 februarie, la o conferință de presă la IPN, regizori, poeți oameni de artă au menționat că echipa Partidului Unirea-Democrația Acasă este cea mai bună și este pregătită să facă reunirea cu România.

Cercetătorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” de la Chișinău, Ștefan Sofronovici, a declarat că echipa Partidului Unirea-Democrația Acasă este reprezentată de un grup de tineri unioniști, care sunt sinceri, curajoși, nu sunt șantajabili și nu sunt compromiși. Ștefan Sofronovici mai spune că s-a dezamăgit în liderii unioniști vechi, iar acum are în față o echipă de lideri noi, pe care îi recomandă. „Noi am pierdut încrederea în politicieni și nu mai avem altă soluție decât reîntregirea neamului românesc, decât întoarcerea noastră acasă”, a spus Ștefan Sofronovici.

Președinta Asociației Cultural-Ortodoxă „Poduri de Dor”, Diana Zlatan-Ciugureanu, a menționat că susține în această campanie Partidul Unirea-Democrația având o datorie – cea de a contribui la reîntregirea politică a Republici Moldova cu România. „Mă regăsesc în această echipă de tineri entuziaști, cu credință, onești, care au realizat deja numeroase proiecte pragmatice, menite să apropie cele două maluri ale Prutului”, a spus Diana Zlatan-Ciugureanu.

Directorul și regizorul Teatrului National Eugen Ionesco, Petru Vutcărăru, a spus că echipa atât artistică, cât cea și tehnică a instituției pe care o conduce, care a semnat în anul centenar Declarația simbolică de reintegrare a neamului românesc, vor vota Partidul Unirea-Democrația Acasă. „Nu putem fi indiferenți față de situația dezastroasă atât economică, dar mai ales politică și spirituală care s-a așternut de-a lungul anilor în Republica Moldova. Doar fiind împreună cu poporul mamă, avem șanse și potențial serios pentru a ne împlini visul de a trăi o viață mai bună”, a spus Petru Vutcărăru.

Doctorul în studiul artelor al Institutului Patrimoniului Cultural, Vasile Chiseliță, a menționat că unica șansă pentru a ne atinge scopul de bunăstare și siguranță economică este întregirea spațiului românesc din care face parte istoric Basarabia, astăzi Republica Moldova. „Eu am total încredere în echipa de candidați din partea Partidului Unirea-Democrația Acasă, care va duce această luptă pentru a pune în concordanță Constituția cu realitatea”, a spus Vasile Chiseliță.

Vicepreședintele Asociației Românilor Americani Republicani, reprezentant al filialei pentru România și Republica Moldova, Călin Cucuietu, a declarat că doar unirea pașnică a celor două state românești, Republica Moldova și România, poate soluționa problemele de securitate și economice ale acestui pământ. „Cred că cetățenii moldoveni prin opțiunea unionistă au ocazia să aleagă o forță tânără cu soluții concrete și imediat să rezolve aceste probleme”, a spus Călin Cucuietu.

Liderul Partidului Unirea-Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a spus că în politica din Republica Moldova, atât timp cât mai există ca și stat, au lipsit repere morale și oameni morali în prim plan, spre care să se tindă, de la care să se învețe și care să fie urmați. „Ar fi un hazard politic să vorbim despre salarii, ce putem promite, ce putem propune și ce vom realiza în viitorul Parlament, știind foarte bine că nu avem de unde să acumulăm bani la buget. Ceea ce propunem noi este să eliminăm hotarul de la Prut, iar promisiunile pe care le fac politicienii în campania electorală se realizează de la sine”, a spus Vasile Costiuc.

Partidul Politic Unirea-Democrația Acasă este cu numărul 11 în buletinul de vot pe circumscripția națională. Pe circumscripția uninominală, formațiunea este reprezentată de către interpreta de muzică populară Zinaida Bolboceanu, care candidează pe circumscripții electorală numărul 35, Căușeni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex