Deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Canadei nu a fost aprobată
Print Send by email
14:42, 08 Feb 2019

Guvernul Canadei a informat autoritățile Republicii Moldova că legislația canadiană nu permite deschiderea secțiilor de votare de către statele terțe în afara misiunilor diplomatice. Decizia respectivă a fost anunțată Ambasadei Republicii Moldova din Canada după solicitarea de a autoriza deschiderea a trei secții de votare pe teritoriul canadian pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în conformitate cu hotărârea CEC.

„Printr-un demers al Ministerului de Externe de la Ottawa, Ambasada Republicii Moldova a fost informată că decizia respectivă se bazează pe prevederile legislației canadiene, care „nu poate aproba deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Canadei” pentru scrutinul din anul 2019”, se menționează într-un comunicatul de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministerul nu precizează dacă va fi sau nu deschisă o secție de votare pe teritoriul misiunii diplomatice din Ottawa.

Solicitată de IPN, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat că CEC examinează nota autorităților canadiene și identifică soluții pentru a asigura dreptul la vot al cetățenilor moldoveni, iar acestea urmează să fi anunțate ulterior.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex